The Swiss Times

Willkommen

The Swiss Times

Willkommen

The Swiss Times

Willkommen

The Swiss Times

Willkommen

The Swiss Times

Willkommen

26/09/2022

Freitagswanderung zum Sonnenberg bei Kriens-Luzern

Прогулянки з Werner Haas (Quartierverein Reussbühl) вже стали традиційними для українців, що проживають нині в Люцерні. Кожної п'ятниці, незважаючи на погоду, група вирушає на організовані ним подорожі по чудовим місцям самобутньої природи Швейцарії.

Monti. Zirkus Fest

Український культурний центр "Prostir", що активно працює в Люцерні,  вчергове порадував українську малечу. Сьогодні їм було подароване справжнє циркове свято. Його авторами стали артисти цирку "Monti", що розкинули свій табір під горою Pilatus. 

Молода інтернаціональна команда створила самобутню циркову містерію та заставила глядачів співпереживати та захоплюватись їх грою на манежі.





25/09/2022

Rigi. Die Königin der Berge traf die Ukrainer


Декілька десятків українських дітей та їх батьків побували на чудовій екскурсії організованій Українським культурним центром "Prostir" та його швейцарськими партнерами. Подорож кораблем по легендарному Vierwaldstättersee та підйом на вершину гори Rigi назавжди лишаться в їх пам'яті.

Dunjascha schenkt Kindern ein Fest

В п'ятницю 2 вересня театр "Spektakulum" вчергове відкрив свої чарівні двері перед публікою. Керівник та душа театру Dunjascha Schweizer подарувала дітям справжнє свято казок. "FROSCHRÖSCHEN UND DORNKÖNIG" - так називалась її моновистава на музику Bruno Amstad, яка була зрежисована Kerstin Schult.



В світ казки були запрошені й українські діти та їх батьки.


Містерія збіглась із днем народження маленької принцеси Олесі, яка вже побувала в ролі актриси в цьому театрі кілька тижнів тому.


Разом з іншими дітками з України, за сприяння українського культурного центру "Prostir" в Люцерні, вона зіграла в виставі "Die Bremer Stadtmusikanten".





Атмосфера дому, солодощі та світ казок заставили всіх глядачів пірнути в світ принцес та королів, де навіть жаба має шанс стати принцом. Якщо її люблять.









Bravo. Dunjascha !!!

Mein Gott ist das schön!




26 серпня відбувся вернісаж відомої в Люцерні художниці, майстрині та педагога з багаторічним стажем Patrizia Lörtschester. Тут зібрались її друзі, рідні та поціновувачі таланту.

Шукають свідків військових злочинів.

 

"Конгрес українців в Швейцарії" шукає свідків військових злочинів в Україні.

Багато українців, що сьогодні волею трагічних подій в Україні опинились за її кордонами, є носіями дуже важливої живої інформації про страшні сторінки війни на Батьківщині. В багатьох з них лишились фото та жива пам'ять про події цього трагічного року. Це все вкрай важливо для надання правової оцінки подіям та притягненні винних до кримінальної та політичної відповідальності міжнародними судами та інституціями. 

Ваші свідчення та зафіксовані факти є безцінними. Якщо ви переживаєте за себе, чи долю ваших близьких, що лишились в Україні, ваша інформація бути буде використана конфіденційно. Ми це гарантуємо.

Ваші аудіо та письмові свідчення, інформація та фото з ваших мобільних телефонів можна надати за адресою: swissplatform.ch@gmail.com

Klänge des Lucerne Festivals

 

День Незалежності України в Люцерні



Українці, яких любязно прихистила Швейцарія в час страшної трагедії для їх країни, не втрачають зв'язку з своїми традиціями. День Незалежності України, в цьому році, виявився для них особливим.

Сум і свято, ці два почуття поєднались разом. Декілька сотень представників української громади Люцерну пройшли маршем по вулицях древнього міста та організували невеличкий концерт. Відчуття, що панували в цей літній день, ви можете побачити на наших світлинах.
































© Передрук та поширення фото та матеріалу обов'язково повинні містити посилання на авторське першоджерело.